head_banner

Radar niveaumåler·Tre typiske installationsfejl

Fordele ved brug af radar

1. Kontinuerlig og nøjagtig måling: Fordi radarens niveaumåler ikke er i kontakt med det målte medium, og det er meget lidt påvirket af temperatur, tryk, gas mv.

2. Praktisk vedligeholdelse og enkel betjening: Radarens niveaumåler har fejlalarm og selvdiagnosefunktioner.

3. Bredt anvendelsesområde: berøringsfri måling, god retningsbestemmelse, lavt transmissionstab og mere målbare medier.

4. Enkel installation: I forskellige industriapplikationer kan radarens niveaumåler installeres direkte på toppen af ​​lagertanken.Fordelene ved enkel installation og andre fordele er blevet det første valg for den brede offentlighed.Lad os derefter tale om de problemer, man ofte støder på i brugsprocessen.

Installation opmærksom på specifikationer

Radarniveaumåleren måler tankens væskeniveau ved 1/4 eller 1/6 af tankens diameter, og minimumsafstanden fra rørvæggen er 200 mm.
Bemærk: ①Datumplan ②Beholderens centrum eller symmetriakse

Den kegleformede måletank skal installeres i midten af ​​den kegleformede tanks plan for at sikre, at toppen af ​​keglen kan måles

Når du måler tanke med materialebunker, skal du, når du vælger typen, vælge en universalflange (justerbar retning) for at installere radarens niveaumåler.På grund af den skrå faste overflade vil ekkoet blive dæmpet, og selv signalet vil gå tabt.Så når vi installerer den, justerer vi radarantennen for at justere den lodret med materialets overflade.

Oversigt over typiske installationsfejl
Dernæst vil jeg dele nogle typiske forkerte installationsmetoder med dig, som vi ofte støder på, så alle er mere komfortable med at fejlfinde og installere radaren.
1. Tæt på fødeindtaget
Jeg støder ofte på venner, der er nye på radaren.Under installationsprocessen er radarens installationsposition for tæt på fødeindtaget, hvilket resulterer i unøjagtig væskeniveaumåling under brug.Fordi det er tæt på foderindtaget, vil foderet i høj grad forstyrre radarmediets udbredelse og reflektion, så når vi installerer det, skal vi forsøge at holde os væk fra foderindtaget (følgende installation 1 er korrekt, 2 er forkert)

2. Den runde tank monteres i midten

Radarens niveaumåler er en berøringsfri niveaumåler.På grund af strålevinklen bør den monteres så langt væk fra rørvæggen som muligt.Den kan dog ikke installeres i en cirkulær eller buet tank (som vist på figuren nedenfor).Installeret i midten af ​​toppen af ​​tanken, udover indirekte ekkoer under normal måling, vil den også blive påvirket af flere ekkoer.Flere ekkoer kan være større end signaltærsklen for sande ekkoer, fordi flere ekkoer kan koncentreres gennem toppen.Derfor kan den ikke installeres centralt.

3. Radarens indsættelsesdybde er ikke nok

Den tredje situation tror jeg du er stødt på mere, vi skal svejse kortslutningen under installationen, men vi er ofte ikke opmærksomme på længden af ​​kortslutningen.Vi tror, ​​det kun er til fastgørelse, så vi kan svejse det afslappet.Alt er godt, radarniveaumålersonden er stadig kortsluttet indeni, hvilket fører til unøjagtig væskeniveaumåling.Det viste væskeniveau er meget større end den faktiske værdi og ændres ikke med væskeniveauets højde.Derfor skal vi være opmærksomme på dette tidspunkt.Efter at radarens niveaumåler er installeret, skal sonden strække sig ind i tanken med en afstand på mindst 10 mm for at sikre normal drift af radarens niveaumåler.


Posttid: 15. december 2021